Every day that I missed practicing takes me one day longer to be good.

Ben Hogan

Om the18club

Genom att gå med i klubben är du en av de som har förstått att det inte räcker med en privatlektion i början på året för att bli en bättre golfspelare. Däremot kommer kontinuerlig träning under hela säsongen med ett tydligt mål att göra nytta.

Förutom att du kommer träna mer tar du även an dig den tuffa uppgiften att försöka sänka ditt hcp med 18% från den 1:a januari till den 30:e september. Lyckas du med detta är du kvalificerad för finalspel.

I oktober spelas finalen på din hemmaklubb.

Ett komplett träningsutbud

För att lyckas sänka sig 18% räcker det oftast inte att spela som man gjort alla åren fram till nu. Därför erbjuder vi dig ett komplett utbud av träningstillfällen som gör att du lättare lyckas. Träningstillfällena som utförs i grupp är uppdelade i 6 olika områden, putt, chip, pitch, bunker, sving samt regler & spelstrategi. Träningstillfällena hålls på din golfklubb med anläggningens Pro.

Hur allt startade

I början av golfåret2016  satt Johannes Persson & Thomas Stenberg från Båstad GK och diskuterade mål med sin golf för säsongen. Efter lite funderingar kom 18% klubben till. Reglerna var enkla, sänk ditt hcp med 18% eller mer senast 30 september. Om man lyckades med denna tidskrävande och psykologiska uppgift klarade man ”cutten” för finalspelet. Totalt 18 spelare bjöds in till klubben och under året registrerades både höjningar och sänkningar i full fart. Resultatet blev att fyra spelare klarade målet och gjorde upp i finalen.

Framtiden är ljus.

Efter flera år av minskande golfmedlemmar i Sverige har äntligen kurvan vänt. Under 2016 ökade antalet nya medlemmar med 9 794 (+2,1%) till totalt 486 631 medlemmar runt om i Sverige.

Ett mål som Svenska Golfförbundet har är att sänka snitthcp med 1.0 till år 2020. Vi ser tydliga siffror på att ett medlemskap i the18club skyndar på detta resultat. T.ex. kan vi se att första året 2016 som klubben startade sänkte sig deltagarna i snitt med 2,3 i handicap.